Er du begyndt at tabe håret, og er det noget som går dig på? Så kan du tag det helt roligt – for du er absolut ikke den eneste!

For mænds vedkommende har mere end 40% allerede tabt det meste af håret når de rammer fyrreårsalderen, og dette tal er helt oppe på 50% når man kommer på den anden side af de halvtreds år.

Men hvorfor taber mænd håret, og hvorfor gør kvinder det ikke i samme grad?  Det har jeg kigget lidt nærmere på.

Årsagen til at vi taber håret

Vi har mere end 100.000 tusinde hår på hovedet, og derfor burde der være lidt at “tag af”, men når først hårsækkene nedbrydes er der ingen vej tilbage igen for at få sit helt normale hår tilbage igen, omend der findes nogle alternativer som kan afhjælpe problemet – som fx. Caboki som er et naturprodukt imod hårtab.

Men hvorfor nedbrydes hårsækkene?

Det menes at være kønshormoner som er skyld i hårtab, da testosteron angriber/nedbryder hårsækken – og da mænd udvikler flere kønshormoner er det helt naturligt dem som taber flest hår.

Dette er den korte forklaring, hvis du gerne vil have en nærmere dybdegående analyse, vil jeg anbefale at læse nærmere i denne artikel.

Endvidere mener forskere at det er arveligt når vi taber håret, så hvis din far eller farfar har haft problemer med hårtab, så er der desværre en større risiko for at du også får det :(

Alternative hårprodukter imod hårtab

Da det næsten er halvdelen af befolkningen der efter halvtredsårs alderen har problemer med hårtab, har div. firmaer naturligvis set det smarte i at prøve at udvikle en masse plejeprodukter, som kan styrke håret imod hårtab, pleje det, mm.

Der findes rigtig mange hårprodukter på markedet, og det ene lover mere end det andet – så derfor er det også vigtigt at man kigger nærmere på anmeldelserne af produkterne, hvordan har produktet påvirket andre? har det hjulpet? Har der været bivirkningen? Osv…

Da det er kemi og noget du tilføjer i dit hår, er det naturligvis også vær at overveje at bruge hårpleje produkter som er udviklet af naturlig ingredienser, så det ikke går hen og skader dit hår yderligere!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+