Det kan være svært at vide, om du er blevet gravid efter sex og den mest almindelige måde, du ved der er noget i gærde på, er når din menstruation udebliver. Men er der andre tegn på graviditet?

Når du bliver gravid, sker der noget med din krop med det samme.

Hormonerne forandrer sig, og din krop begynder øjeblikkeligt at gøre klar til at udvikle et foster.

Hvad kan være tegn på graviditet?

Kvalme. Kvalme er en klassiker, som mange kvinder oplever i større eller mindre grad i løbet af deres graviditet. Kvalme kommer som regel i begyndelsen af graviditeten, for at fade ud efter første trimester. Det er ikke unormalt at opleve kvalme allerede inden du ved, om du er gravid. Kvalmen kan komme pludseligt, og du kan få kvalme af ting, der før var helt normale for dig at spise. Det kan både være madvarer, men også dét at blive sulten kan give kvalme. Mange gravide har svært ved at børste tænder med tandpasta, for smagen og konsistensen af tandpasta kan give kvalme.

Oppustethed. Det er meget almindeligt at du kan få en følelse af, at du har spist for meget eller spist noget, du ikke helt kunne tåle. Du kan føle dig oppustet igennem længere tid, og det er en vedvarende følelse, der ikke går væk over natten.

Tissetrang. Hvis du begynder at skulle rende ud og tisse hele tiden, kan det også være tegn på, at du er blevet gravid. Senere i graviditeten, når din baby er blevet stor, så kommer tissetrangen på grund af at barnet presser på din blære, men i begyndelsen af en graviditet, så er det på grund af hormonforandringerne i kroppen der bevirker, at du skal tisse hele tiden.

Spændte bryster. Spændte bryster eller brystændringer i det hele taget, så som ømme brystvorter eller følelsen af at brysterne er irriterede, kan være tegn på graviditet.  Spændte bryster kan også skyldes øget sex og derfor kan det være svært helt at regne med.

Ændrede spisevaner. Har du lige pludselig fået en helt ustyrlig trang til pizza med chili, eller spiser du den ene appelsin efter den anden, selvom du normalt aldrig spiser citrusfrugter? Så kan det være du er blevet gravid. Nogle kvinder oplever ændret lyst til mad længe før, de er klar over, de er gravide. Den ændrede spiselyst kan vare ved i gennem hele graviditeten, men ophører som regel efter første trimester.

Udebleven menstruation. Hvis du ikke har fået din menstruation på det tidspunkt, du normalt skulle have den, så er du måske blevet gravid. Udebleven menstruation kan også betyde andre ting. For eksempel kan stress være en årsag til udebleven menstruation.

Oplever du nogle eller flere af disse tegn på graviditet, så kan det være, at der er en lille ny på vej. Tag en graviditetstest for at få klarhed over, om du er gravid eller ej. Du kan nemt købe graviditetstest på apoteket, i supermarkedet eller online.

Mere viden om hvordan en graviditetstest virker.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+