Mange har stiftet bekendtskab med Virtual Reality, også forkortet som VR. Der er dog også rigtig mange ting, som for de fleste er ny viden om området. Er du interesseret i at blive klogere på det fantastiske univers, som giver oplevelser, man ikke er vant til? Så læs med her, hvor jeg vil forklare nærmere.

Virtual reality har efterhånden udviklet sig til en del af teknologiens hverdag. Selvom det stadig er nyt for mange, så bliver det mere og mere almindeligt at bruge i hverdagen, hvad enten det handler om faglige aspekter eller Sjov og ballade. Her får du nogle ting, du måske ikke vidste om VR.

Virtual Reality bruges i skolerne

For nogle lyder det helt skørt, men faktisk kan VR bruges i forbindelse med undervisning på mange niveauer. Her er nogle eksempler på, hvordan VR stille og roligt implementeres:

  • I folkeskolen kan den bruges i forbindelse med forskellige fag. Det kan være alt fra sprogfag, hvor interessen øges, hvis man fx ser film eller scener gennem 3D-briller.
  • Biologiundervisningen, hvor man kan opleve universet på en helt anden måde. Det kunne fx være under vand, hvor man kan komme helt tæt på dyrene. Det kunne også være andre steder, hvor man kan få oplevelsen af at færdes i naturen.

Kan have negative sider

En af de mindre positive facts om VR-teknologien er, at der også kan være negative konsekvenser. De negative sider sker først og fremmest, hvis man bruger udstyret for meget, og de fleste leverandører advarer da også om overforbrug, når man køber et produkt.

Det kan blandt andet give nogle bivirkninger, hvis man bruger VR for meget. Det kan være i form af kvalme eller koncentrationssvigt. Det kan også være, at balanceevnen påvirkes, hvis man har haft et for stort forbrug. VR-afhængig er selvfølgelig også en mulighed, og man skal derfor bruge teknologien med omtanke.

Der er også nogle etiske spørgsmål forbundet med VR. Nogle mener, at det er en forkert udvikling at gøre teknologien for virkelig, så man næsten begynder at tro for meget, at man lever i en sådan verden. Hvis du blot bruger VR i tilpasse mængder, bør du dog ikke være bekymret for dette.

Fremtiden er lys for VR

Hvis man er VR-entusiast, er der god grund til at være optimistisk for fremtiden. Efter mange år med svingende resultater og begrænset udvikling, ser det nu nemlig ud til, at man for alvor har knækket koden på området. I disse år ser man en rivende udvikling inden for området, og nogle af de helt store giganter er også begyndt at røre på sig. Det gælder blandt andet Samsung, HTC og Google, som udbyder VR-produkter.

Kan bruges på arbejdspladsen

Selvom VR-teknologi kan være rigtig sjovt, så kan det faktisk også bruges i professionelle sammenhænge. Nogle arbejdspladser vælger at bruge det i forbindelse med teambuilding, hvor medarbejderne kan dele nogle oplevelser gennem 3D. I nogle brancher kan det ligefrem være givende for arbejdet, at man bruger VR. Det gælder fx for grafikere og designere, som til dagligt arbejder med 3D. Her kan VR-oplevelser give nye idéer og skabe kreativitet.

Du kan læse mere om Virtual Reality hos en hjemmeside som fx. https://vrbrillen.dk – hvor du også finder de nyeste Virtual Reality nyheder, m.m.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+